Javascript is required
Veiligheid in de bouw vraagt om uithoudingsvermogen

Veiligheid in de bouw vraagt om uithoudingsvermogen

Tijdens de pandemie zijn werknemers in de bouw positiever geworden over hun welzijn en veiligheid, zo blijkt uit de Welzijnsmonitor. Maar hoe ziet de praktijk er uit ten opzichte van de perceptie van werknemers? De bouw staat nog altijd in de top 5 van sectoren met de hoogste aantallen ongevallen.

Het aantal dodelijke ongevallen in de Bouw daalde van 13 in 2020 naar 6 in 2021. Is de bouw daarmee veiliger geworden? Ongevallen zeggen niet alles, je moet deze ook bekijken in relatie tot gezondheid en duurzame inzetbaarheid. Zowel grote als kleine bedrijven zetten stevig in op houding en gedrag onder hun medewerkers om dagelijks ongevallen en bijna-ongevallen te voorkomen. In deze masterclass gaan directeuren en veiligheidsprofessionals met elkaar in gesprek over uitdagingen oplossingen en hulpmiddelen. Over een ding zijn ze het in ieder geval eens: veiligheid is een kwestie van mentaliteit en dat begint bij het management dat dit continu moet 'voorleven'.

De Welzijnsmonitor: Bouw

Meer informatie

Lees ook het artikel 'Welzijn van werknemers is flink verbeterd tijdens corona' of download het volledige rapport 'Sectorale welzijnsmonitor' waar in zeven categorieën handen en voeten wordt gegeven aan het welzijn van medewerkers: werkprivébalans, gezondheid, persoonlijke ontwikkeling, economie, gelijke kansen, veiligheid en klimaat.

(Ziet u geen download of kunt u het rapport niet downloaden? Upgrade uw browser dan naar de meest recente versie.)

Blijf op de hoogte over de Welzijnsmonitor

Dat economische groei en welzijn niet altijd samengaan blijkt uit de Welzijnsmonitor van ABN AMRO. Zo kan een werknemer die overwerkt een bedrijf laten groeien, maar minder tijd hebben voor het gezin. In de Welzijnsmonitor onderzoeken wij jaarlijks het welzijn van werknemers en economische groei in verschillende sectoren. Het welzijn wordt bepaald door economische groei, de werk-privé-balans, veiligheid en gelijke kansen.

Om in de toekomst relevant te blijven, moet het welzijn van personeel vaker een uitgangspunt zijn. De Sectorale Welzijnsmonitor van ABN AMRO biedt daar handvatten voor en bespreekt de meest recente inzichten.

Lees alle artikelen over de Welzijnsmonitor

In gesprek

Op allerlei podia en platforms gaan onze experts en vertegenwoordigers in gesprek met ondernemers en anderen over actuele onderwerpen. Zij praten over zaken als duurzaam ondernemen, circulaire economie, vastgoed en sociale impact. Volg de webinars, podcasts en interviews.

Bekijk de video's of beluister de podcasts

Lees verder in de bouwsector

De Nederlandse bouwsector behoorde de afgelopen jaren tot een van de best presterende sectoren, ondanks verschillende uitdagingen waar de sector mee te maken heeft. Voorbeelden zijn het stikstof-dossier, de forse prijsverhogingen van energie en bouwmaterialen en ook de personeelstekorten. Gedreven door trends, innovaties en wet- en regelgeving groeit de relevantie van thema’s als duurzaamheid en milieu-impact en zoekt de sector zijn weg naar een nieuw evenwicht.

Bekijk alle artikelen

Meld je gratis aan voor onze Insights nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze inzichten, tips en trends

Aanmelden

Lees ook