Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Notariële volmacht

Gevolmachtigden bij ons aanmelden

Wilt u een of meer personen laten registreren als gevolmachtigde(n) voor uw bankzaken? Dan hebben we de notariële akte van uw notaris nodig. U kunt de gevolmachtigde(n) eenvoudig online bij ons aanmelden.

Gevolmachtigde(n) aanmelden

icoon
icoon
icoon

Notariële volmacht opmaken

Laat een notariële volmacht opmaken bij de notaris.

Vul het formulier in

Vul het formulier 'Notariële volmacht aanmelden' in.

U ontvangt van ons een e-mail

In de e-mail staat welke documenten we nodig hebben. Hieronder leest u welke documenten dat kunnen zijn.

icoon

Notariële volmacht opmaken

Laat een notariële volmacht opmaken bij de notaris.

icoon

Vul het formulier in

Vul het formulier 'Notariële volmacht aanmelden' in.

icoon

U ontvangt van ons een e-mail

In de e-mail staat welke documenten we nodig hebben. Hieronder leest u welke documenten dat kunnen zijn.

Alles over een notariële volmacht

Een notariële volmacht is een verklaring waarin u vastlegt wie uw financiële beslissingen mag nemen als u dat zelf niet meer kunt of wilt. Degene die u de volmacht geeft ( ) heeft toegang tot al uw rekeningen bij ABN AMRO en mag hetzelfde doen als u, bijvoorbeeld een rekening aanvragen of opheffen of een adreswijziging doorgeven. Voor een notariële volmacht heeft u een notariële akte nodig die is opgesteld door een notaris.

De termen notariële volmacht en levenstestament worden vaak door elkaar gebruikt. In een levenstestament legt u uw persoonlijke en medische wensen vast. Als u alleen uw financiële wensen wilt vastleggen, heeft u een notariële volmacht nodig.

We kunnen de notariële volmacht alleen verwerken als die niet ouder is dan drie maanden. U vindt de datum op de notariële akte. 

Is de volmacht ouder dan drie maanden? Dan hebben we een uittreksel van het Centraal Levenstestamentregister nodig of een verklaring van de notaris dat de notariële volmacht rechtsgeldig is. Dit kan een mail of brief zijn of het kan de volmacht zijn met een stempel 'heden'.

U beslist wanneer de volmacht ingaat:

  • De notariële volmacht gaat per direct in.
  • De notariële volmacht gaat niet direct in:
    • De volmacht gaat in op een latere datum. We hebben dan een  van u nodig.
    • De volmacht gaat in op het moment dat u zelf niet meer over uw bankzaken kunt beslissen. Wanneer deze situatie zich voordoet, hebben we een artsenverklaring nodig waarin staat dat u wilsonbekwaam bent. Deze verklaring moet door een onafhankelijke arts zijn opgemaakt en mag niet ouder zijn dan drie maanden. U kunt de verklaring aanvragen via uw eigen huisarts.

U kunt maximaal vier personen als gevolmachtigden bij ons aanmelden. Heeft u een gezamenlijke rekening? Dan moet u voor elke rekeninghouder een notariële volmacht aanmelden.

We zijn verplicht de gevolmachtigde(n) te identificeren als zij nog niet bekend zijn bij ABN AMRO. Daarom verzoeken we de gevolmachtgde(n) een afspraak te maken met de Private Banker van de volmachtgever en een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. De volmachtgever kan de gegevens van de Private Banker met u als gevolmachtigde delen. 

Iedere gevolmachtigde krijgt een uniek klantnummer. Ook leggen we de handtekening en een kopie legitimatiebewijs van de gevolmachtigde(n) vast in onze administratie.

Een volmachtgever moet klant zijn van ABN AMRO voordat hij gevolmachtigde(n) kan aanmelden.

Bent u volmachtgever, nog geen klant en heeft u interesse in ABN AMRO MeesPierson? Maak dan een afspraak via ABN AMRO MeesPierson.

In de notariële akte is vastgelegd of de gevolmachtigde(n)   zijn of zelfstandig bevoegd. Ook is aangegeven of een   wordt verleend. Bekijk hieronder welke bevoegdheden de gevolmachtigde(n) kunnen aanvragen:

Gezamenlijk bevoegd? Met eigen pas toegang tot
rekening volmachtgever?
Extra pas aanvragen voor
rekening volmachtgever?
Wel eigen rekening/
wel ondervolmacht
Ja Ja
Wel eigen rekening/
geen ondervolmacht
Ja Nee
Geen eigen rekening/
wel ondervolmacht
Niet van toepassing Ja
Geen eigen rekening/
geen ondervolmacht
Niet van toepassing Nee*
   

*U heeft alleen bij ondervolmacht toegang tot de rekening van de volmachtgever met een extra pas van de volmachtgever of met een eigen betaalpas als u zelf een ABN AMRO rekening heeft.

Zelfstandig bevoegd? Met eigen pas toegang tot
rekening volmachtgever?
Extra pas aanvragen voor
rekening volmachtgever?
Wel eigen rekening Ja Ja
Geen eigen rekening Niet van toepassing Nee

Is de notariële volmacht al bij ABN AMRO geregistreerd en is er sprake van een gezamenlijke bevoegdheid? Als u dit wilt wijzigen naar zelfstandige bevoegdheid, vul dan het  ondervolmachtformulier  in.
Let op: dit kan alleen als de mogelijkheid van ondervolmacht is opgenomen in de notariële akte.

  • Download en print het document van de ondervolmacht .
  • Laat de ondervolmacht met pen ondertekenen door alle volmachtnemers die in de akte worden genoemd. 
  • Mail het getekende document naar bwv-notariele.akte@nl.abnamro.com. Of beantwoord onze bevestigingsmail en voeg het document daar aan toe als u een notariële volmacht aanmeldt.

In de mail die u van ons krijgt, vermelden we welke gescande gekleurde kopieën van de documenten we van u nodig hebben. Dit kunnen zijn:

  • De notariële volmacht. Is de volmacht ouder dan drie maanden? Dan hebben we een uittreksel van het Centraal Levenstestamentregister nodig of een verklaring van de notaris dat de notariële volmacht rechtsgeldig is. Dit kan een mail of brief zijn of het kan de volmacht zijn met een stempel 'heden'.
  • Als de volmacht niet direct ingaat: een verklaring van inwerktreding of een artsenverklaring. Deze documenten mogen niet ouder zijn dan drie maanden.
  • Een formulier Ondervolmacht bevoegdheid Notariële Volmacht als de gevolmachtigden gezamenlijk bevoegd zijn.

U ontvangt binnen 5 werkdagen een reactie van ons. Mail naar bwv-notariele.akte@nl.abnamro.com als u nog vragen heeft, onder vermelding van uw referentienummer. Of kijk op de pagina Service en Contact hoe we u verder kunnen helpen. 

Heeft u geen e-mail ontvangen? Dan hebben we uw aanvraag nog niet verwerkt.