Inboedelverzekering
Uw spullen in huis, garage en schuur verzekerd tegen schade.
Het kopen van een huis is een spannende en leuke tijd. Maar ook een tijd waarin u veel zaken moet regelen. Denk hierbij aan een hypotheek, de notaris, de overdracht én uw verzekeringen. Welke verzekeringen zijn bijvoorbeeld verplicht bij het kopen van een huis? Welke zijn belangrijk? En waar kunt u nog meer aan denken?
Vaak verplicht uw hypotheekverstrekker u om een opstalverzekering af te sluiten. Koopt u een appartement? Check dan even of u wel een opstalverzekering nodig heeft. Met deze verzekering zijn uw huis, garage of schuur verzekerd tegen schade door bijvoorbeeld storm of brand.
Deze verzekering zorgt ervoor dat u uw nabestaanden niet met financiële zorgen over bijvoorbeeld uw huis of hypotheek achterlaat. Een overlijdensrisicoverzekering is niet altijd verplicht.
Het vervangen van uw meubels en spullen na diefstal, brand of storm is vaak duurder dan u denkt. Met een inboedelverzekering krijgt u een vergoeding voor reparatie of vervanging in zulke situaties.
Verhuist u naar een appartement? Controleer dan of uw VvE de ruiten in uw woning verzekerd heeft. Is dit niet het geval? Dan kunt u deze bij ons meeverzekeren.
Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar wel heel belangrijk. Zo zijn u en uw gezinsleden verzekerd tegen schade aan anderen en hun spullen. Bijvoorbeeld omdat u iets van een ander heeft beschadigd. Of omdat iemand door u
Veel mensen denken niet aan een rechtsbijstandverzekering bij het kopen van een huis. Logisch, want u gaat er niet natuurlijk niet vanuit dat u een conflict krijgt. Toch kan het handig zijn om een rechtsbijstandverzekering met de module Consument en Wonen af te sluiten als u een huis koopt. Zo bent u verzekerd tegen een conflict met bijvoorbeeld uw buren over een schutting. Of een conflict met uw aannemer over de verbouwing van uw huis.
Het is belangrijk dat u deze verzekering al heeft afgesloten voordat een conflict ontstaat.
Werken vanuit huis is verzekerd als het risico op schade niet groter wordt. Als u of uw gezinslid de woning of het bijgebouw zakelijk gebruikt, kunt u in sommige gevallen geen woonverzekering afsluiten. Bijvoorbeeld als u een praktijkruimte aan huis heeft, zoals een schoonheidssalon. Of als u thuis personeel of klanten ontvangt. Geldt dit voor u? In sommige gevallen is het mogelijk om hier een zakelijke verzekering voor af te sluiten.